אפשרויות דילוג

מה קורה כאשר חברה או עסק עובדים ללא מנהל כספים?

אולי זה מוכר לכם, מצב בו העסק או החברה כבר גדלו, אבל מי שמובילים אותם עדיין חושבים כמו עסק קטן, ומנסים לעשות הכל לבד, רק שעכשיו זה כבר לא כל כך עובד…

במצב כזה המנכ"לים או בעלי העסק נאלצים לבזבז המון זמן על כל ההתנהלות הכספית.

הסיבה לכך היא שלרוב אין להם את ההכשרה הפיננסית לכך; זאת לא המומחיות שלהם וסיכוי טוב שזה לא הצד החזק שלהם. כדי להוסיף על הקושי, אצל רבים, אחרי כל ההשקעה הזו – עדיין הניהול הפיננסי לא מוצלח כמו שהם היו רוצים שיהיה.

חשוב שתדעו שהעבודה של מנהל כספים מקצועי היא מורכבת: יש הרבה משימות פיננסיות שמנהל כספים מתכנן ומבצע מידי יום בכדי להגדיל את הרווחיות, להשתפר, להתייעל במבנה ההוצאות, לחסוך כספים, למנוע טעויות והפסדים ולוודא שהעסק רווחי ושתזרים המזומנים תקין.

המנכ"לים או בעלי העסק לא מגיעים בעצמם לעשות את כל זה, והם מוצאים את עצמם בעמדה לא פשוטה: לנהל זו עבודה מורכבת ושואבת גם ככה; יש להם כל כך הרבה משימות שעליהם לבצע ולכן הם לא תמיד מספיקים לטפל בצד הפיננסי. לעיתים גם אם הם מצליחים לכבות שריפות ולעשות את הדברים הדחופים ביותר – הם לא מצליחים להגיע לעשות מעקב שוטף ולהיות עם אצבע על הדופק על כל מה שקורה בעסק מבחינה כלכלית.

כך קורה שדברים מתפספסים, נדחים או פשוט לא מגיעים אליהם. מה שמוביל לכאוס פיננסי,להפסדים כספיים ולהיווצרות של בור עמוק בתזרים המזומנים. אז מה עושים במצב כזה?

לפי הנסיון המקצועי שלי עומדות בפניכם שתי אפשרויות :

  1. לומדים בעזרת ליווי הדרכתי ממוקד ועקבי איך לנהל נכון את הכסף והופכים למנהלי כספים מומחים בעצמכם.
  2. נותנים למנהל כספים חיצוני, שזאת המומחיות שלו, לנהל עבורכם את הכספים.

הכי חשוב שתבחרו אחת מהן, ולא תישארו במצב בו הבור הפיננסי שלכם רק הולך וגדל. האפשרות הראשונה תהפוך אתכם למומחים אם בכך אתם מעוניינים, ואילו הכנסת מנהל הכספים תאפשר לכם לקבל וודאות פיננסית ובעיקר שקט נפשי. אתם תקבלו החלטות מדויקות ומושכלות יותר ותוכלו להתמקד בניהול ובמה שאתם הכי טובים בו ואוהבים לעשות.

יש לכם עוד שאלות בתחום?

אני כאן בשבילכם, מוזמנים לפנות אליי ישירות.